En härlig fisksås med gröna ärtor.
Hittade det här fantastiska receptet på en annan blogg:
http://www.linneasskafferi.se/2010/04/pasta-med-lax/
2 ägg
3 laxfiléer
1 citron
salt & peppar
2 dl gröna ärtor
1 röd paprika
färsk persilja
2 dl creme fraiche
1 stor vitlökslyfta
citronsaft
salt & peppar
Koka äggen och koka upp vattnet till pastan. Medan äggen och pastan kokar steker du laxen i en het spekpanna med en klick smör.
Krydda med saften från en citron (spar ett par droppar till såsen), salt och peppar. Koka ärtorna enligt anvisningen på förpackningen.
Skär paprikan i småbitar och blanda den tillsammans med de kokta ärtorna i pastan. Skär laxen i småbitar och fördela dem jämnt över tallriken, skala äggen och dela dem i halvor, strö sist färsk persilja över.
Finhacka vitlöken, blanda den tillsammans med creme fraiche, lite citronsaft, salt och peppar.
...nu hade jag ju ingen lax hemma, men en burk tonfisk tänkte jag att det funkar alltid. Självklart tog jag som vanligt hjälp av min kära vän stavmixern. Resultatet blev detta:
hehe låter bra det ;) det är got med mat dessutom !;)
bet du han i fingret, vadå fick du inte komma tillbaka? lite roligt haha :)
Ahahaha. Du verkar vara en kock. Gillar bloggen skarpt! Var bor du?
Sofie: Bor och bor.. men spenderar den mesta tiden i Stockholms norra regioner...