Konsten att servera en påtår -snälla hjälp oss!

OBS OBS! Bästa tipset vinner en länkning till sin blogg!

Ett bekant megamongo har har den senaste tiden prövat på servitrisyrket. Detta är inte alls så lätt som man skulle kunna tro. Det märkligaste är hur kunderna kan be om en påtår, men inte alls verka nöjda när de får den. Vissa kunder ställer till scener där de skriker och hotar hur försiktigt Cafémongot än häller kaffet över kundens tår. Om någon där ute kan förklara för Cafémongot hur hon skall servera en påtår rutan att bli utskälld och idiotförklarad så är hon MYCKET tacksam för hjälp.

OBS OBS! Bästa tipset vinner en länkning till sin blogg!


Är det kanhända så här en påtår bör serveras?

Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Hårtorkstur i sommarvärmen

Megamongot tog en liten biltur häromdagen för att Mongo-Pyret behövde torka håret. På en liten gata upptäcker Megamongona följande skylt:

Som den ansvarsfulla och lagpliktiga varelse hon är sänker Megamongot genast hastigheten till 3 km/h. Det är inte alls så lätt som somliga tror att köra bil så pass sakta, men efter femtio motorstopp lyckades hon dock få bilen att rulla i sakta mak. Vissa bakomliggande trafikanter verkade dock inte vilja följa trafikreglerna utan började helt hänsynslöst att tuta på den lilla mongobilen.
Sicken fräckhet!
Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Lite sexigare, lite farligare...

Megamongot har nu sålt alla sina kläder för att ha råd med öl. Detta har lett till en något mer utmanande klädsel:

Grrr...riktigt sexigt om man får säga det själv, och det får man.

Om Megamongots livs kärlek inte dyker upp ikväll, så dyker den nog inte alls, då är den antagligen inte ens simkunnig utan ligger som en död guldfisk på havets botten.

Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blev rånad på flygplatsen.

Megmamongot tackar Mongo-Pyret för goda råd. Att Megamongot skulle ha problem med någon myndighet är dock inte helt korrekt, det är uppenbarligen myndigheterna som har problem med Megamongot.
Således flydde Megamongot hals över huvud till närmaste flygplats för att lämna landet. Tyvärr utsattes Megamongot för ett synnerligen fräckt rån när hon kom till denna närliggande flygplats. Man kan tro att Röda Korset är en hjälporganisation, men icke!

Megamongot hann knappt checka in förrän hon stötte på denna obehagliga skylt. På grund av ett spärrat konto hade Megamongot nämligen endast kontanter på sig och blev således av med alla sina surt åttiggda penningar.

Så var Megamongot ytterligare en gång utan kapital i en främmande stad...

Så vad gör man?
Dricker öl såklart!
SCHKÅL!


Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Fixar mina extentions..

Är just nu på salongen, dvs köket! Ska fixa mina extenriona innan vi imorgon fortsätter resan (läs flykten) genom Europa! Råkat dra ut hur många slingor som helst när jag senast låg i dikesrenen, dom ligger lixom utspritt lite överallt där nu, haha! ;)

Nu har vi tagit ut alla gamla! Skönt att lägga in nytt och fräscht faktiskt, fast man skulle kunnat återanvända dom förra, coolt va..? Ekonomiskt om inte annat iaf! ;)

Humor

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ingen hårtork??

Bara lugn! Mongo-Pyret har med flera års beprövad erfarenhet, det perfekta receptet:
  1. Låna/sno/hyr, en bil och en chafför.
  2. Veva ner rutan på full effekt.
  3. Stoppa ut huvudet genom fönstret i ca 15 min. Voilà! Nu har du ett snyggt burr med perfekt volym, och i bästa fall har du okså kommit en bit på vägen vart du nu skulle, (så vida chaffören inte blivit sur och kört dig dit pepparn växer).

Nya tänder...

Lilla Mongo-Pyret vill göra en Carola och skaffa nya tänder....
Men när hon fick reda på att det kostar en förmögenhet att fixa nya tänder, så kom hon på en budgetvariant.. PLUSLIKA MED: Voila!! Nu har lilla Mongo-Pyret nya fräscha tänder, med en smak av mint! Billigt, snyggt och gott.
Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

När katten är borta.....

Då ett litet megamongo flytt landet för några dagar pga missuppfattningar med myndigheterna, så tänkte den lilla kompisen Mono-Pyret bidra med lite rubriker till bloggen.

Ungsbakad lax på en bädd av färsk spenat.

Ytterligare en gång har Megamongot gett sig på konststycket att försöka följa ett recept. Megamongot följde receptet noggrant för att få till denna underbara rätt:

..och här är resultatet:

Megamongot tror att mängden alkohol under matlagningsprocessen kan ha spelat in något på resultatet...kanske det faktum att matmongot menar att allt bör mixas med stavmixer också kan ha spelat viss roll i maträttens estetik.

Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Fixa näsan, snabbt och enkelt!

Många fixar till sitt utseende i dessa dagar. Megamongona har tidigare visat hur man kan ersätta silikonbröst med enkla tips. Idag kommer istället ett tips på hur man snabbt och enkelt kan fixa till sin näsa. Det är ett enkelt trick som redan de gamla indianerna använde när de först steg i land i Sverige.

Den trditionella lönnäsan är icke att underskatta!
Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Lördag mitt i veckan!

Ett par megamongon var ute på promenad härom dagen. Plötsligt skådar de ett aldeles övergivet smågodisställ. I första anblicken tycktes det vara tomt och övergivet, men skådade man det på närmare håll så Icke! Det fanns alla möjliga godissmulor att ta vara på.
Detta ger lillördag en helt ny betydelse, inte bara utgång mitt i veckan, utan även lördagsgodis mitt i veckan.
Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Självlysande som ett kärnkraftverk

Självlysande som kärnkraftverk och med grace som svanar svävade två små megamongon omkring i nattlivet på söders höjder igår kväll.
"Less is more" är bara för mesar och kontorsråttor, "everything is not enough" är det nya svart menar rådande modemongon, och tar på sig lite mer blingbling.

Megamongonas tidigare så partysugna väninnorna däremot verkade ha tagit på sig aldeles för tunga skor denna kväll, för deras steg saktade ner och avståndet till det partysugna megamongot ökade mer och mer ju längre kvällen fortskred.


Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Hawaii-inspirerat sommarmode

Megamongona har tidigare visat ett härligt sommarmode. Här kommer en lite Hawaii-inspirerad sommaroutfit. Megamongot på bilden matchar en mönstrad T-shirt med svarta trosor och leggings. Som grädden på moset, kronan på verket, pricken över i:t och kräkmedlet i T-röden har hon avslutat det hela med en orange hawaiikrans och två guldfärgade tygblommor.
Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Mögelost á la Megamongon.

Denna fantastiska måltid bjöd ett bekant matmongo på till frukost häromdagen. Megamongot hade gått och lagt sig hemma hos ett random kompismongo, då hon inte hittade hem. Det bekanta mongot visade sig vara ett äkta matmongo och bjöd på denna delikatess till frukost.

Många svenskar betalar dyra slanta för ädelost. Matmongon däremot skapar sin egen.

Recept:
Köp billig Edamerost på Lidl.
Låt den ligga framme i fuktigt klimat under ett par veckor.
Servera och njut!
Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Men var ska jag parkera?

Tydligen är det här jag ska parkera min tunnelbana.. Det har alltid varit ett stort problem att hitta parkeringsplats när jag är ute och kör med tunnelbanan. Men nu har jag äntligen hittat en parkeringsplats där tunnelbanan får plats.

Megamongot, nu även på Twitter!

Megamongot går numer även att följa på Twitter, för er som är sånna där twittrare.


Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

På min balkong

På denna underbara balkong spenderar de små megamongona resten av sommaren nu när de återvänt från grönbetet.
Megamongona har till och med bäddat sig en liten säng, så att de slipper gå hem när kvällen faller på.
och megamongona svarar gärna på citatet av den store filosofen Uggla sade en gång i tiden: "Äre efterfest på eran balkong?" Självklart svarar då de små megamongona och bjuder in till både förfest, efterfest och huvudfest.

Det nuvarande rekordet i "Megamongon på balkong" slogs under natten till idag då 132 megamongon samsades på balkongen. Endast ett fåtlal skades under festen, dock inte på balkongen utan först när de slog i marken under balkongen.


Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Musikvideon är här!

Efter lång väntan är den äntligen här: Årets mest efterlängtde musikvideo!
Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Mer musik åt folket!

Kissie har gjort det, Dessie har gjort det och snart har även Micah har gjort det.

Självklart vill inte Megamongona vara sämre, utan släpper även de en musikvideo.

Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Megamongon på blåbärsdiet.

Någon har släppt ut de små megamongona på grönbete. De befinner sig i skrivandes stund nämligen ute i en skog någonstans utan ett enda höghus i sikte. Megamongot nedan livnär sig numer endast på blåbär och smultron. Hon nedlåter sig dock inte till att lägga sig på knä i blåbärsriset utan tog istället med sig risen hem.
Hallå där, köp blåbär! som Viktor Rydberg sa. 


Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Silverfisk?

Megamongona gillar silver, jajamensan! De gillar även att äta fisk (om någon annan tillagar den). Däremot händer det att de får elaka kommentarer och äcklade miner när de berättar att de brukar äta silverfiskar någon gång ibland.

Fisk som fisk som Cajsa Warg sa.

Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Schkåll!!!

Kvällen fortsätter och festen har förflyttat sig från den ena mattan till den andra. Tyvärr har nu samtliga glas skålats sönder och samman, vilket har lett till ett alternativt intagande av rosévinet. Skål vänner!
>
Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Lördag = party

Så var det dags igen säger de små megamongona och firar lördagskvällen med en stillsam middag i glada vänners lag.


Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

MMmmmm... geléhallon..

Gör som megamongona, kombinera kvällens vin med lördagsgodiset. Detta inte alt för dyra rosévin är nämligen gjort på geléhallon.


Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Vaknade i en främmande säng.

Någon som känner igen den här sängen? Skulle verkligen behöva veta var jag är...


Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Mina fina, fransar..

Ett litet megamongo bestämde sig härom veckan för att fixa sin ögonfransar testade att använda spindlar istället för lösögonfransar. Det fungerade jättebra! ..en liten liten stund. Sedan kröp fransarna iväg. Nu håller megamongot ifråga på att dressera spindlarna för att de ska kunna sitta stilla en hel kväll.

Mycket tidskrävande må man säga!


Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Fredagkväll=Bortamatch

Megamongona har gjort sig redo för att göra stan osäker. Megamongona vet inte var kvällen slutar, men de är väl förberedda för alla eventualiteter.

Vad passar bättre så här i VM-tider om inte en bortamatch tänker ett litet megamongo och packar handväskan med allt vad nöden kräver.

Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Äntligen fredag!

Efter ytterligare en kollossalt lång vecka och mycket möda har de små megamongona äntligen nått veckans mål, det vill säga fredagen. Fredagen är vigt åt fest och namngiven efter den fornordiska dryckesgudinnan Freja.
Skål säger de små megamongona och startar dagen med en stadig snapsfrukost.


Skål kära vänner! skallar megamongonas stämmor över vidderna.

Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Fler huvor åt folket.

Här hittade jag en tidigare outfit som passar in på huv-temat. En riktig galaklädsel!

Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Glöm inte bort Megamongot på facebook!

Om det mot förmodan är någon av er som ännu inte har likeat Megamongots mat & mode på facebook så se till att göra det nu!
Klicka här!


Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

När vi endå är inne på ämnet.

Klär sig inte även denna man fantastiskt i fotsid kåpa?


Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Dagens outfit: regnberedd

Det finna inga dåliga väder, bara dåliga kläder, som Ingmar Bergman sa. Vid regn bör man därför klä sig i froté, tänkte de små megamongona.
Nedan ser ni en litet megamongo som liksom döden i Sjunde inseglet klätt sig i fotsid morgonrock med huva.

Huvan skyddar mot såväl regn som rusk.


Med rätt kroppshållning kommer man långt

Funkar såväl ute som inne

Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Döden klär sig

Vilken grace! Vilken stil! Vilken entré han gör!
Ingen kan göra entré som döden. För att inte tala om hans outfit, fantastiskt! Bengt Ekerot visste minsann hur man klär sig. En eloge till honom!

Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Efter helgen

Så var det städat efter helgen...

Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Dagens efterrätt: Glass med pommes

Har du liksom megamongona svårt att välja mellan mjukglass och pommesfrites på fyllan? Varför välja? säger Pussie. Man kan ju få både och Glass med pommes frites är nästan godare än jordgubbar med potatismos (vilket är en annan av mogamongonas favoriträtter) och går dessutom att få tag på i nästan vilken grillkisk som helst.

MMMmmmums! Säger de små megamongona.

Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Dagens stöldgods: smörgåstårta.


Ytterligare en söndag tog sig megamongona upp i tid till högmässan. Idag drog de minsann vinstlotten, för vad serverades om inte smörgåstårta. Megamongona var självklart väl förberedda med tomma matlådor, bytet blev mat för en vecka.

Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Megamongot tipsar!


#1 Om grannarna stör.
Många gånger upplever de små megamongona att grannarna stör, detta bland annat genom att banka i väggen mitt under en fest. Störande grannar är det ingen som tycker om säger megamongona och åtgärdar detta genom bästa trevligaste sätt: hämnd. Megamongot gick ner till den lokala djuraffären och inhandlade några kackerlackor som sedan fick vandra ner i grannens brevlåda. Den grannen får tänka till både en och två gånger innan hon bankar i väggen igen.

#2 Om någon ber dig att göra något du inte vill. Selektiv dövhet är det bästa man kan ta till i sådana situationer. Exempelvis när chefen kommer in och skriker att den där budgeten måste skickas "NU NU NU!" Då vänder helt enkelt megamongona bara dövörat till och låtsas som att det regnar, varpå den desperata chefen blir tvungen att skicka in sin jävla budget själv.

#3 Om du inte har råd att åka på semester. Detta brukar inte vara några problem ändå. Det är bara att åka ut till någon skärgårdsö, leta rätt på den mysigaste sommarstugan, gå in och sedan vägra flytta på sig. Semestern klirrad!


Humor

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Den jäveln...

...är redan gift.

Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se


Sommarpicknick

Nu när sommaren äntligen är här kan det vara mysigt med en liten picknick för att bara umgås med vänner (om man har några) och vistas ute i det fina vädret.
Ett par megamongon tog sig iväg till en närliggande gräsplätt och dukade upp sin picknickkorg.

Det finns inte så många mysiga parker i närheten av megamongonas hem, men en och annan gräsbeväxt rondell, och det är inte fy skam!

Denna ljuvliga sommarmåltid bjöd megamongona sig själva på, mums mums!
Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se


Lady Antebellum, need you now


Humor
Blogg listad på Bloggtoppen.se


RSS 2.0