Maränger så det står härligen till!

Nu minsann har ett litet megamongo blivit en riktig mästerbagare för att inte säga bagarmästare! Maränger bakas på löpande band och sprider ett ljuvlig frän doft av vidbränt över hela nejden.
Om ett par timmar kommer mongosläktingar från alla världens hörn på besök och skall bjudas till riktigt sommarkalas!
Skål, tamefan!

Söndagsfin

Det finns inget härligare än retromode när det är som bäst. Megamongot på bilden har hittat en fantastisk tröja i grovsoprummet. Tröjan är i urtvättad bomullsjersey som är något tunnare vid armbågarna.

Modemongot har idag klätt sig söndagsfin med baktanken att bli upptäckt, utskrattad och utslängd från kommande söndagsmiddag.

Kokt kall potatis –oändliga möjligheter!

"Genom att byta ut nykokt potatis mot kokt och kylförvarad potatis kan den totala glykemiska belastningen sänkas med upp till 30 procent" läste de små Megamongona för en liten veckan sedan och lever således numera endast på kokt kall potatis. Nedan visas två av megamongonas nya favorit rätter:
 
Potatis tartar –möglig potatis på vitt fat.
 
Ljummen sommarpotatis –möglig potatis serverad på blommig duk.
 
 

Grillfest på mongovis!

Jahaja, så var det tydligen sommar igen och de små megamongona kryper fram ur sina iden, pressar sig in i små bikinis, skaffar sig en härligt lingonröd solbränna och skuttar sedan runt närmsta midsommarstång (eller något sånär stångliknande föremål) och sjunger ljudligt "Små grodorna".

Redan i vintras försökte megamongona sig på midsommarfirandet, nu i juni fick denna midsommarstång duga.


Sedan var det ju det här med grillningen. När det är sommar så ska det tydligen grillas. När Megamongots mongoföräldrar inte ont anande lämnar sommarstugan för att besöka Ikea så passar det lilla megamongot på att inta stugan.
I köken har de lämnat alla ingridienser för en lyckad fest. (se nedan)


När grillen var framplockad och fylld med kol var dock samtliga flaskor urdruckna. Megamongona var dock inte särskilt ledsna för det då de ändå inte hade något att lägga på grillen. Kol som kål tänkte megamongona och knaprade i sig även dessa läckerbitar.

Glad sommar!

RSS 2.0