Dagens middag, vadagslyx när den är som bäst.

Om onsdagen är lillördag, så måste definitivt tisdagen vara lillfredag. Sagt och gjort köpte sig de små megamongona en bag-in-box istället för mat till middag. Nedan kan ni se den vardagslyxiga middagen som megamongona lyxade i sig. Oliverna var slut i skafferiet, däremot låg olivkärnorna från gårdagen fortfarande ganska högt upp i soppåsen, och med lite fantasi märker man inte någon skillnad.

(iPhonen på bilden är självklart bara en attrapp)

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Dagens outfit: midvinterstassen.

Vi fortsätter på temat vintermode. I denna vecka har minusgraderna sjunkit lägre än Glocalnet (dock inte lägre än oss megamongon). Ett modemongo visar här en modern och illasittande vinterstass:

Mössan värmer inte bara, utan ger hela modemongot ett trevligare och mer sympatiskt utseende. Perfekt för den som lider av kronisk fulhet eller helt enkelt inte orkade sminka sig på morgonen.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Den som letar skall finna!

Drog av en outgrundlig anledning fram spisen och vad hittade jag om inte ett paket nudlar! Den som söker skall finna och även idag blev middagen klirrad utan att jag behövde lämna lägenheten. Motion är överskattad, och gamla nudlar är underskattade.

Detta paket var det antagligen lägenhetens förre ägare som glömde kvar, inte så konstigt om man lägger det bakom spisen. Då han flyttade ut för drygt fyra år sedan antar jag att jag kan räkna detta nudelpaket som mitt. Jackpott!!

Dagens recept, nudelsoppa:
*Börja med att hälla vatten i vattenkokaren och tryck på knappen.
*Lägg nudlarna i en skål (eller plastpåse om detta inte finns tillhands).
*Häll över den lilla påse med kryddor som finns i paketet.
*När vattenkokaren tystnar är vattnet färdigt, häll det då över nudlarna.
*Servera och njut!

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Lördagens partystass!


Äntligen lördag, ett skäl i sig att klä upp sig! Som vanligt vankas det utgång och partymongot no1 har klätt sig något vågat ikväll. "Många är rädda för att visa för mycket bar hud, speciellt så här på vinterhalvåret" säger modemongot som här poserar i en svart body och ett par ankelsockor. Sexigt, vågat och orginellt!

En senare rapport om stassens mottagande kommer på småtimmarna...

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Smaskig spenatsupé.

Hittade ett gammalt spenatpaket i frysen, se: http://sv.wikipedia.org/wiki/Spenat. Tänkte att det tillsammans med kylskåpets alla rester skulle detta kunna bli en fantastisk middag! Med ett par champinjoner, en gammal tomat, lite överkokt spagetti och lite vaniljyogurt blev resultatet detta:

Mmmmmm, smaskigt må man säga!

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Fredagens fika.

Glömde säga att jag faktiskt bjöd på fika på jobbet, en riktig mönsteranställd har jag blivit, jajjamän!

Hittade detta kakpaket som säkerligen var mitt (konstigt för jag kommer inte ihåg att jag köpt det) längst in i ett skåp. Jag fick nästan känslan av att någon hade försökt gömma dem, märkligt...hur som helst så höjdes ögonbryn då jag serverade dem i personalrummet. För att ingen skulle missa att det var jag som bjussade så påpekade jag dessutom det för alla som jag fick syn på.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Bästa sättet att framhäva sig själv är genom att trycka ner andra.

Idag hade vi personalmöte, vilket inte bara är tråkigt utan som även kan få en viss hotfull stämning vissa veckor. Detta brukar bland annat bero på att jag under veckorna inte utför särskilt mycket på min arbetsplats. Jag har förklarat för chefen att jag lider av en allvarlig form av arbetsskygghet och att det alltså inte är mitt fel... men hon tycks inte lyssna på mig.
Idag däremot hade jag verkligen någonting att presentera på mötet och både chefen och kollegorna verkade mäkta imponerade över mina prestationer under veckan. Nu är det ju så att jag helst spenderar mina arbetsdagar med att pilla mig i naveln och kolla Facebook, till skillnad från min kollega som är en riktig arbetsmyra. Hon var sjuk idag och kunde inte själv presentera vad hon utfört under veckan, så jag gjorde henne en liten tjänst och ställde på så sätt även mig själv i bättre dager hos chefen.

Här är en bild på kalkylen som jag presenterade. Under mötet passade jag även på att baktala den kollega som var frånvarande idag, det är som sagt inte lätt att försvara sig om man inte är närvarande, och detta drog jag ju självklart nytta av.Blogg listad på Bloggtoppen.se

Megamongot tipsar!


#1 Om grannarna festar lite för högljutt, eller om deras barn gråter tidigt på morgonen.
Sätt på en porrfilm på högsta volym och lämna lägenheten. Tänk på att TV:n bör stå nära ventilen så att ljudet når grannen på mest plågsamma sätt. Ett annat trevligt sätt att hämnas på din granne, är klassikern bajspost. En liten bajskorv i brevlådan och din granne kommer garanterat att förstå piken och du slipper besväret att ringa på och be grannen vara tystare.

#2 Om du har svårt att få en sittplats på tunnelbanan/bussen. Om du är rörelsehindrad eller gravid brukar detta ordna sig av sig själv, men om fallet inte är sådant och dina skådespelartalanger känns begränsade finns det andra smarta knep att ta till. Ett exempel är att alltid ha på sig en burk med surströmming som du kan öppna när det känns för trångt och svettigt i kollektivtrafiken. En annan sak som folk gärna undviker i Stockholm är a-lagare. Om du ser till att vara ständigt berusad och slutar att tvätta dig, raka dig och använda deodorant så kommer du också att ha det lättare att få sittplats under rusningstrafiken.

#3 Om du inte har orkat göra en matlåda. Detta brukar inte vara några problem ändå. Det är bara att kika in i personalkylskåpet och hitta den smaskigaste matlådan (tack Mia). Ofta bryr sig inte kollegorna alls om jag provsmakar lite på deras mat någon gång emellanåt... tror jag.

#4 Om du stör dig på att din bordsgranne smaskar.
Be aldrig någon att sluta. Hämnas istället! Ett sätt kan vara att lägga av en brakare och sedan säga: Ja, det var ju du som började. Ett mer diskret sätt är att lägga en smygare och skylla på vederbörande smaskare. För bäst effekt ät en stadig äggfrukost.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Våga gå din egen väg i novembermörkret.

Så här när midvintern nalkas och snön faller är det många som bara vill krypa ner i en mörk säck. Jajamensan, säger vi modemongon då. På bilden nedan ser ni ett modemedvetet mongo originellt klädd i en sovsäck för att fly undan såväl höstdepression som novemberkyla. Sovsäcken är inköpt på Coop Forum för 299:-.
Tänk på att det är du själv som ska trivas i din outfit, därför skall du inte bry dig om blickar och elaka kommentarer i tunnelbanan, på universitetet eller på din arbetsplats. Tänk på att de som försöker trycka ner dig, egentligen bara är avundsjuka på dig för att du vågar gå din egen väg.Blogg listad på Bloggtoppen.se

Min bil blev just stulen!

Den stod snyggt, prydligt, snett och vint parkerad på handikappsparkeringen här utanför. Då ser jag plötsligt hur någon kliver in i den och kör iväg med den.
Jag funderar på om detta kan ha något att göra med de mystiska telefonsamtal som jag har fått från mina föräldrar den senaste tiden.
De har upprepade gånger ringt och bett mig lämna tillbaks bilen, men eftersom jag är konstant full eller bakfull så har ju detta inte gått. Så sent som för en timme sedan ringde min nu ganska hysteriska mor och sa att om jag inte lämnade tillbaka bilen så skulle hon komma över och hämta den själv...och så poff..inom en timme bara så där, utan att förvarna..så ser jag hur hon kör iväg med den...


Blogg listad på Bloggtoppen.se

En trevlig kväll i glada vänners lag.

Fullt ös, medvetslös, var megamongonas motto ikväll. Kvällen var lugn och trevlig. Ett par megamongon besökte toaletten för att minska magsäcksinnehållet en aning. Sedan hade de plats för ett par drinkar till. Observera det medvetslösa modemongots dubbelhaka, ett tips för att förstärka detta drag är att ständigt trycka hakan mot halsen, samt inta något för mycket alkohol vareviga kväll.

Modemongona ikväll har klätt sig moderiktigt genom att piffa upp dagens arbetsoutfit med en klädsam härlig fylla. Som vi brukar säga: man är ALLTID snygg när man är full. Det gäller, som Blondinbella säger att altid sluta när man är på topp, det vill säga att somna innan fulstadiet infaller.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Dagens middag


En kaloririk och näringsfattig middag blir det idag, perfekt för lata bakfylledagar. Det är efter ett dygns supande viktigt att återställa vätskebalansen, sex flaskor läsk borde göra susen.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Vintermode

Nu är vintern här med snö och kyla. Modemongona gav sig ut på jakt efter vinterns hetaste mode, detta mode är verkligen hett, mongot i halsduken svimmade av värmeslag efter bara en halvtimme i denna utstyrsel. Det kan även berott på att hon gick in i en lyktstolpe på grund av dålig sikt.
Mongot på bilden har moderiktigt svept en stickad halsduk kring ansiktet, detta ser inte bara trendigt ut, utan värmer även frusna kinder i novemberkylan.

Viktor Rydberg sa en gång: Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken. Endast tomten är naken.
Modemongona läser och begrundar: Rydberg hade verkligen förstått det där att är man inte en jävla tomte bör man pälsa på sig ordentligt när snön faller. Frågan som återstår är: vilken kategori hör modemongon till?

Kenny Starfighter var på Garbo ikväll!

Megamongona kom som vanligt inte in på krogen ikväll... så vi hamnade på Grand Garbo i Sundbyberg.., som vanligt. Här festas det, här har vi det trevligt. Om man är sugen på att få en främmande tunga inkörd i munnen så är det hit man ska gå. INGEN gå ragglös från Garbo, helt enkelt... och då menar vi verkligen det. Ikväll träffade vi Kenny Starfighter i egen hög person. Han hade samma frisyr, personlighet och hette nästan samma sak. Dessutom ville han gärna följa med på "efterfest" hemma hos någon, vem som helst med en säng (kondomer hade han köpt i förväg).

Här ser ni en bild på en av de tjejer som INTE följde med K.F hem.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Fredag utan fika :(

Gick tidigare från jobbet idag. Idag bjöds det inte på något fredagsfika. Dessutom hade en kolega mage att påstå att det var min tur att fixa fika. Vad menade hon egentligen med det? Jag har redan sagt att jag inte är en bakare, utan en ätare. För att kompensera detta passade jag istället på att ta med mig en ägarlös matlåda och sista toapappersrullen hem. Alltid nåt, som mongokorpen sa.

Dagens tjuvgods! :) Blogg listad på Bloggtoppen.se

Modemongona på festhumör!


Modemongona har idag klätt sig torsdagsfina för en födelsedagsfest i förorten. De har båda klätt sig i sommarklänningar á la 90-tal, samt färgstarka collagetröjor. De båda megamongona är vana vid att stå i centrum, och vill defnitivt märkas när de kliver in i ett rum. Dessa signalfärgade tröjor, gör det omöjligt för megamongona att inte bli upptäckta, utskrattade och utslängda från vilken fest som helst.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Trött på god och nyttig mat?

Har även du tröttnat på denna mathysteri? Vill du som vi, egentligen ha halvskabbig och onyttig mat? Lugn, du är heeeeelt normal! Du vet, liksom vi, att den perfekta frukosten består av pizza och pissljummen öl från gårdagen, så lossas inte om något annat. Dagens lunch kan både vara mättande och billig om man bara ger sig fan på att inte betala något för det. Ett exempel visas här nedan. Megamongona var som vanligt på Ica Maxi och virrade runt i sin totala förvirring, plötsligt fick det mongigaste mongot upp ett spår. Åhå, jag tror det vankas soppa, sade hon sedan.
Och ta mig tusan, om det inte var lite gratis soppa som låg där på golvet och bara väntade på någon att förbarma sig över den.

Det är inte så svårt som folk tror att läga till smaklös och kalloririk mat. Ett favoritrecept kommer här:
3dl vispgrädde
1 burk bruna bönor
2dl ketchup
1 paket nudlar

Koka samman alltihop, kör med stavmixer, servera (gärna på papptallrikar så slipper du diska efteråt).

Snabblagat, onyttigt och billigt helt enkelt. Den perfekta maten för ett megamongo, en fattigstudent eller den smaklöse slusken.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

En härlig middag!


Kvällens middag bestod av hemmagjord falafel bestående av rapsolja och klägg. Den smakade kanske inte lika gott som den ser ut att göra.. men men.. den var i alla fall ätbar (beroende på hur man definierar ätbar), ingen dog och få spydde.
Betyg: ett mongo av tio.

Trött i fötterna...

Även små megamongon blir emellanåt trött i fötterna. Då är det tur att Ica har infört denna smarta lilla installation. Mongofossingarna fick vila en stund och vips var de pigga och glada som nötskrikor igen. Tack Ica för att du räddade vår dag!

En härlig fisksås med gröna ärtor.

Hittade det här fantastiska receptet på en annan blogg:

http://www.linneasskafferi.se/2010/04/pasta-med-lax/

2 ägg
3 laxfiléer
1 citron
salt & peppar
2 dl gröna ärtor
1 röd paprika
färsk persilja

2 dl creme fraiche
1 stor vitlökslyfta
citronsaft
salt & peppar

Koka äggen och koka upp vattnet till pastan. Medan äggen och pastan kokar steker du laxen i en het spekpanna med en klick smör.
Krydda med saften från en citron (spar ett par droppar till såsen), salt och peppar. Koka ärtorna enligt anvisningen på förpackningen.
Skär paprikan i småbitar och blanda den tillsammans med de kokta ärtorna i pastan. Skär laxen i småbitar och fördela dem jämnt över tallriken, skala äggen och dela dem i halvor, strö sist färsk persilja över.

Finhacka vitlöken, blanda den tillsammans med creme fraiche, lite citronsaft, salt och peppar.

 

...nu hade jag ju ingen lax hemma, men en burk tonfisk tänkte jag att det funkar alltid. Självklart tog jag som vanligt hjälp av min kära vän stavmixern. Resultatet blev detta:


Blogg listad på Bloggtoppen.se

Modemongona på shoppingtur.

Idag var de mest modemedvetna megamongona (så kallade modemogona) på shoppingtur i Västerorts mer exklusiva shoppingkvarter (så kallade Bromma Blocks). Detta var vad vi fann:

Här ser ni två modemongon som poserar i provrummet. Mongona är klädda i illasittande, paljettbeklädda, sparkdräktsliknande plagg. Troligen var det någon känd designer som skapat dessa så kallade klädesplagg, för prislapparna var dekorerade med allt för höga summor. Absolut över modemongonas division.
Vi hade gärna käpt dessa plagg för att sedan gå runt på stan liksom två glittrande purjolökar, men hade som sagt inte råd. Vi löste istället detta problem genom att ta foton på oss själva i provrummet, för att ta det hela ett steg längre kan man klippa in bilderna i ett annat sammanhang exempelvis modeveckan, Elle-galan, nobelmiddagen eller andra tillställningar som modemongona garanterat inte skulle bli inbjudna till.

Modebloggare i allmänhet påvisar gärna en yta som inte alltid har någonting med verkligheten att göra, detta har inte vi megamongon förstått.  Vi modemongon anser att ärlighet varar längst så länge vi inte har förstått att det kan löna sig att ljuga...vilket inte kommer att hända.

En perfekt bakfylle-frulle!

Här ser ni dagens frukost:

Kanke undrar man vad man ska göra åt resterna av gårdagens fylleslag. Nix, nej och icke sa Nicke, om man är ett litet megamongo så drar man istället nytta av situationen och får sig ett skrovmål och en återställare i ett!
Strumpan i sig var lite för seg att tugga i sig, men efter att ha doppat den i rödvin gick det att suga i sig en liten fotsvettssmakande återställare.

Fredag= fredagsfika.

Det bästa med fredagar är att man på många arbetsplatser har så kallat fredagsfika. Vi megamongon brukar undvika att baka, men äter gärna av det som andra har bakat. Dessutom brukar vi alltid ta med en plastkasse som vi kan fylla med andras bakverk. På min arbetsplats bjöds det idag på nybakade kanelbullar. Själv var jag utrustad med en systemkasse om jag fyllde till brädden i ett obevakat ögonblick.


Här är dagens tjuvgods, det blev en perfekt middag. Dessutom hittade jag ett oöppnat mjölkpaket som inte verkade tillhöra någon, så det slängde jag också ner i påsen.

Snabbt, gott och nyttigt.

Kom hem sent från arbetet idag, så jag fick fixa till en liten snabbmiddag. Zetas blandade bönor är en perfekt snabbmiddag att intas framför TV:n, och en perfekt förberedelse inför morgondagens yoga-pass.

Bönor har en hög halt av både protein och kostfiber...vilket tydligen ska vara bra för nånting. Men framför allt är det perfekt för ett fattigt megamongo som inte har råd att införskaffa en jacuzzi. Ett bad i badkar, balja eller varför inte i diskhon efter denna glamorösa middag och biffen är fixad!

Bönor är även en otroligt billig vara med ett hållbarhetsdatum som räcker studietiden ut!

Detta helt vanliga badkar kommer inom kort att förvandlas till jacuzzi på HELT naturlig väg.

Tips: Istället för badankor, ta ölburkar. Lika mysigt men mer användbart!


Dagens outfit: 80-talsretro

Det finns inget härligare än retromode när det är som bäst. Megamongot på bilden hittade en tröja med orginalfläck från 1987 på. Tröjan är i urtvättad bomullsjersey som är något tunnare vid armbågarna. Fläckens ursprung är okänt, med det tyder på att kaffe spillts på tröjan. Efter denna olycka har tröjan hamnat längst in i en garderob, där den samlat damm de senaste decennierna.


Klädseln orsakade som vanligt stor uppmärksamhet och möjligen även svartsjuka på mongots arbetsplats. Mongot hittade nämligen sin älskade tröja i städskrubben i slutat av arbetsdagen, där någon misstagit den för en skurtrasa. "Den enda anledning som jag kan se till denna förkastliga klädvandalism, är ren och skär avundsjuka" förklarade mongot efteråt, "folk klarar inte av att se ett starkt mongo ta för sig i modevärlden".

GI-riktig kost

På bilden nedan ser ni hur megamongona förbereder sig för en veckas GI-mat.

Ingen potatis= inga kolhyrater! Tänk vilka slanka små megamongon vi kommer att vara om en vecka, bilder kommer!

Mysmiddag

Ta först:


och sedan:

kör med mixerstav...
...tadaaa!

En perfekt middag efter ett hårt träningspass.

Träningsmode

För att hålla sig frisk och rund och go' brukar de små mongona träna regelbundet ett par gånger om året. Här ser ni ett träningsklätt mongo som värmer upp i omklädningsrummet.
För att dölja bilringarna har hon moderiktigt dragit upp byxorna så långt det går.
Tips: Är byxorna för tighta, smörj in benen med vaselin!
Sport-BHn hittade hon kvarglömd i ett skåp på gymmet, smart knep för ett fattigt träningsmongo!
Tips2: Är den för stor så går den att fylla ut med ett par strumpor.Mongot gav allt under dagens träningspass, magmusklerna spändes och mongot lade av en jättebrakare som ekade i hela träningslokalen, luften i lokalen försvann och det gjorde även de andra som deltog i träningspasset. Vilket ledde till att mongot fick stretcha i lugn och ro.
Tips3: Ät bönor innan!
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Mongots lunchtips


Dagens mongo hade som vanligt ingen matlåda med till arbetet idag. Istället blev det en hårdbrösmörgås som någon glömt kvar i personalrummet sedan ett par veckor tillbaka (antar att ingen kommer att sakna den), som mongot kunde skrapa av möglet från. För att liva upp det lite hittde mongot ett par glada matbilder i pappersinsamlingen som hon tittade på medan hon knaprade på sin lilla hårdbrödmacka.
På så sätt kan man låtsas att äta lyxigt utan att spendera ett öre!

Dagens middagTips för en fattig student: Om du inte har råd att köpa middag, ta alla rester i kylskåpet och blanda ihop. Resterna efter gårdagens fest blev en perfekt bakfyllemiddag. Ett glas Treo (går nu även att köpa i välsorterade matvaruaffärer) till framhäver verkligen smaken på denna spyfärgade delikatess.
När jag plockade undan ölburkarna hittade jag dessutom ett par skvettar öl, efter att ha fiskat upp ett par fimpar var den nästan drickbar. Dessutom hittade jag en bit choklad under soffan.
Både varmrätt och desert, inte dåligt!

Den typiskt bohemiske studenten/nörden


När detta mongo klädde sig för dagen hade hon ingen plan alls. Trots 20° och sol, har hon dagen till ära klätt sig i gummistövlar och illasittandes fleecetröja. Den charmiga illrosa tröjan matchar ingenting och bör endast användas i nödfall, till exempel om man gått vilse i skogen. I detta fall är hela pesonens liv ett nödfall, vilket hon symboliserar med klädseln. Förmiddagen planerar hon spendera genom sin favoritsysselsättning, nämligen att sitta lite för nära folk på tunnelbanan, samt läsa metro över axeln på sin medtrafikanter och tigga slumpen av deras morgonkaffe. Efter detta räknar hon kallt med att inte somna under det seminarium som hon bör gå på för att inte än en gång mista sitt studiebidrag.

Ett tips för grå novemberdagar...


Så här på hösten när det är mörkt och grått ute så brukar vi försöka klä oss lite sommarinspirerat. Här ser ni ett mongo klädd i en förtjusande röd jordgubbsdräkt. Krage och hårdekoration har jag själv sytt av filttyg (finns att köpa på panduro eller närmaste sytillbehörsbutik), tunikan är uppstoppad med en stärkt underkjol för att ge ett mjukare och något rundare intryck.

Denna fantastiska outfit skapade genast glädje på mongots arbetsplats, kollegorna blev genast muntrare och vissa skrattade till och med rakt ut i ren förtjusning när jag gjorde entré.

(Som vanligt är det inte mongot på bildet som har skrivit texten.)

En charmerande äppelkaka.


Här ser ni en läcker äppelkaka täckt av en krispigt bränd yta. Då lillasystern fyllde 20 och tågvagnarna bara räckte till 12 så fick vi plussa på med ett 8-ljus. Ett tips till er som börjar få det trångt med ljus på tårtan!

Vad är en bal på slottet?

Av någon outgrundlig anledning blev vi megamongon inte inbjudna till prinsessbrölloppet i somras.   Här ser ni i alla fall ett megamongo "all dressed up but nowhere to go"...   
Av någon outgrundlig anledning blev vi megamongon inte inbjudna till prinsessbrölloppet i somras.   Här ser ni i alla fall ett megamongo
Mongot har för en gångs skull (efter idogt skoprovande som synes i bakgrunden) lyckats matcha skorna med klänningen som båda går i lila. För att inte visa för mycket bar hud och inte heller förfrysa sig i det svenska klimatet har hon behållit t-shirt och leggings på. Kronan på verket kostade 29:90 på Butterick's.

Anledningen till att vi har redigerat bort ansiktet är inte för att vi vill vara anonyma, utan helt enkelt för att personen på bilden har ett vedervärdigt ansikte som inte skulle främja vår blogg.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0